2013. február 15., péntek

12 izgalmas úticél a 12 hónapra

Emlékszel még, hogy szilveszter este milyen fogadalmakat tettél az újévre? Egészségesebb életmód? Több mozgás? Több idő magadra és szeretteidre? Megismerni új kultúrákat? Vagy egyszerűen csak többet kikapcsolódni?

Bármelyik is legyen az ezek közül, egy utazás remek lehetőség arra, hogy eleget tegyél újévi fogadalmaidnak! Most az év minden hónapjára egy-egy tippel szolgálunk Neked, ugyanis nem csak az a fontos, hogy HOVA utazol, hanem az is, hogy MIKOR!

Íme 12 ötletünk a 2013-as évre:


 A világ legnagyobb ünnepe
A Kumbh Melát csupán 12 évente ünnepelik meg. Az ünnep január 14-én veszi kezdetét Alláhábádban. 70-80 millió hindu hívő zarándokol el ide ilyenkor, és fürdik meg a szent rituálé részeként a Gangeszben.





 Super Bowl és Mardi Gras
Februárban New Orleans a programok és látványosságok paradicsoma. Nem csak az amerikai futball bajnokság döntőjén, a Super Bowlon szurkolhatsz, hanem február 12-én, húshagyókedden a Mardi Gras karnevál forgatagában együtt mulathatsz a helyiekkel New Orleans utcáin! Az utcákon rezesbandák zenélnek, mindenki táncol, és színes ruhákba, illetve egyesek maszkokba öltöznek. Ízelítőt kaphatunk a jazz és a ragtime korszakából.






 Rizsföldek
Ha szeretnéd megcsodálni Észak-Luzon rizsteraszait, amelyek az UNESCO világörökség részét képezik, erre március a legmegfelelőbb, amikor még nincsenek tájfunok, de már kellemes az idő. Páratlan élmény!

 


 Cseresznyefa-virágzás
Piknikezz Japán parkjaiban a virágba boruló cseresznye- és szilvafák alatt, és gyönyörködj a pompás látványban! Ahhoz, hogy Te is részese lehess egy ilyen hanami-partinak, tökéletes választás a márciustól májusig tartó virágzási időszak derekán utazni.


 


 A művészet legnagyobbjai
Amszterdam idén két fontos kulturális eseményt ünnepel! 10 évig tartó felújítás után, április 13-án újra kinyit a Rijksmuseum. Május 1-én pedig Van Gogh születésének 160. évfordulója alkalmából újra megnyitja kapuit a Van Gogh Museum!

 

 
Cayman Summer Splash
Igaz, ez a hónap még nem a főszezon, de ilyenkor jelentős kedvezménnyel tudunk szállást foglalni, és a strandok sem olyan zsúfoltak még! A Kajmán-szigetek minden nyáron május 1. és szeptember 30. között egy speciális csomagot ajánl. Az ún. „Cayman Summer Splash” számos kedvezményt nyújt különféle programokra, legyen az vízisport, kultúra, búvárkodás vagy vacsora…

  




 Az Urál térség misztikus városa
Az északról délre 2000 km hosszan elnyúló Urál-hegység választja el Európát Ázsiától. Az Urál-térség gazdasági és kulturális központja Jekatyerinburg, ahol találkozik múlt és jelen, hagyomány és haladás, misztikum és realitás. Júliusban érdemes ide ellátogatnunk, amikor a legtisztább és legmelegebb idő vár ránk.






 Masai Mara Rezervátum
Légy szemtanúja az elképesztő, lélegzetelállító természeti színjátéknak! A több százezer élelmet kereső gnú július és október között halad át Masai Marán. Életreszóló élmény megfigyelni a végeláthatatlan szavannán átvonuló több ezer vadat!



 A Gyűrűk Ura hazája
Ha Gyűrűk Ura rajongó vagy, akkor mindenképpen el kell látogatnod Matamatára, a hobbitok mesés lakóhelyére! A tavasz kezdetén a tájat zöldellő fű, rügyező bokrok, virágzó fák, nárciszok és harangvirágok borítják.


 


 Nyaralj októberben!
Menekülj el az eső és a hideg, borús ősz elől Tenerifére vagy Gran Canariára! Ha nyáron nem tudtál szabadságot kivenni, a Kanári-szigeteken még ilyenkor sincs késő egy mediterrán nyaraláshoz! Fürödj az Atlanti-óceán kristálykék vízében, és ismerd meg az egyedülálló szigetcsoport mágikus világát, sokszínűségét!

 

 Sarki fény
A lenyűgöző sarki fény a Föld északi és déli sarkánál figyelhető meg, és nem más, mint puszta fizika: a légkörbe behatoló töltött részecskék által keltett időleges fényjelenség. Mégis, a többféle színben ragyogó aurora borealis magával ragad és ámulatba ejt minket. Éjfél előtt érdemes elkezdeni figyelni a jelenséget, ami kb. hajnali négyig tart.


 



 Látogatás a pingvineknél
A karácsonyi őrület helyett inkább töltsd a pingvinekkel az adventi időszakot! A sarkvidéki nyár kezdetén ebben a hónapban 0°C körül alakul a hőmérséklet, és erre az időszakra esik a költési időszak vége is, amikor a pingvinfiókák kikelnek a tojásukból.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése