2013. február 19., kedd

Hotelek szélsőségei

Te hol szálnál meg legszívesebben?


 
A világ legkörnyezetbarátabb szállodája

Az ausztráliai Queensland közelében található a Daintree Nemzeti Park, mely a világ legöregebb esőerdejének ad otthont. Ebben a csodálatos környezetben épült Daintree Eco Lodge&Spa, melyet számos nemzetközi öko-díjjal jutalmaztak és a világ legkörnyezetbarátabb szállodájává választottak. Csak néhány ok, amiért kiérdemelte a számos díjat: napenergia hasznosítás, minimális fényenergia használat, saját termesztésű zöldség és gyümölcs, komposztálás és újrahasznosítás.




A világ legdrágább hotel ,a

A világ legdrágább hotel lakosztályát, kifejezetten az arab világ sejkjeinek pénztárcájához igazították. Az Abu Dhabiban található Emirates Palace emellett a világ legdrágább szállodája is. 2005-ben megnyílt szálloda építésének összköltsége 3 milliárd dollár volt. A luxusanyagok, mint az ezüst, arany, márvány használata és az 1002 Swaroski-kristály- csillár láttán ez érthetővé is válik. Nem csoda tehát, hogy a legdrágább lakosztály itt kapott helyet. A Palace Suite 680 négyzetméteren várja a vendégeket heti egy millió dolláros áron, ehhez természetesen saját személyzet is jár. A szálloda 6 ilyen exkluzív lakosztállyal rendelkezik, úgyhogy nem kell félnünk a magánytól.





 A világ leghidegebb szállodája

Az Északi-sarkkörön egy kis svéd faluban, Jukkasjarviban található a világ leghidegebb szállodakomplexuma, melynek belső hőmérséklete mindössze -8 és -5 Celsius fok közötti. Az időről-időre, telenként felépülő jéghotelt 30.000 tonna hóból és 4000 tonna jégből építik fel minden évben. A fagyos légkör nem tántorítja el a vendégeket, évente mintegy 15.000 turista látogat el 1-2 éjszakára. Természetesen a jéghotel berendezései is jégből készültek, emellett egy jégkápolna is a rendelkezésre áll esküvők és keresztelők számára. Számos izgalmas program közül választhatunk, úgymint a rénszarvas túrák, kutyaszánozás, sífutó kirándulás, vagy az északi fény megcsodálása.


 
A világ legnagyobb hotel szobája

A világ legnagyobb hotel „szobájának” otthont adó Grand Hills Hotel & Spa Libanonban, Broummanaban található. A Royal Suite lakosztály 6 emeleten terül el 8000 négyzetméteren, ebből a lakótér több mint 4000 négyzetméter. A többi helyet a két úszómedence, privát kert, teraszok és egyéb luxus kiegészítők foglalják el. A szálloda további 117 lakosztállyal várja kevésbé megalomán vendégeit.



 
A világ legnagyobb hotel-medencéje

A világ legnagyobb medencéje a chilei San Alfonso del Mar Resortban található. A Csendes -óceán partján elterülő mesterséges lagunát öt éven át építették, közel 1 milliárd forintnak megfelelő összegből, ám a fenntartása sem olcsó mulatság, évente mintegy 700 millió forintba kerül. Az 1136 méter hosszú, 8 hektáron elterülő medence 250.000 köbméter vizet tartalmaz, és mélysége néhol eléri a 35métert. Ezekkel a paraméterekkel nem csak úszásra, hanem szinte bármilyen vizi sportra alkalmas (szörfözés, vitorlázás stb.) A vizét az óceánból nyerik, mely szűrés, tisztítás után jut a medencébe, a friss tengervizet számítógép által vezérelt szivattyú - és szűrőrendszer tartja folyamatosan áramlásban. A hőmérséklete is kitűnő, a nap ereje akár 26 Celsius fokra is felmelegíti.


 
A világ legmagasabban fekvő szállodája

Hol máshol is lehetne a világ legmagasabban fekvő hotele, mint a világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten. A Yeti Mountain Home, Khumbu régióban, 4250 méter tengerszint feletti magasságban fekszik, ami megközelíti a hegymászók alaptáborainak magasságát. A szobákból csodálatos kilátás nyílik a fenséges hegycsúcsokra. A környezet védelme érdekében modern építészeti megoldásokat alkalmaztak.


 
A világ legrégibb szállodája

Japánban, Komatsuban működik a világ legrégebbi szállodája a Hoshi Ryokan Hotel. Kapuit először több mint 1300 éve, 718-ban nyitotta meg. A szállodát 46 nemzedék óta ugyanaz a család üzemelteti, ezzel nemcsak a legrégebbi szálloda, de a legrégebbi folyamatosan működő "cég" is a világon. A szálloda 100 japán stílusú szobával, és az ehhez tartozó minimalista dizájnnal várja a vendégeket, akiket hagyományos japán tea ceremóniával fogadnak. Az épületet körbevevő japánkertben egy meleg vizű forrás táplálta szabadtéri fürdő van, ami kitünő hely a stresszűzésre.



 
A világ legmagasabb szállodája

Az óriási építészeti beruházások következtében ez a cím elég gyakran cserél gazdát. 2009 decemberéig a 321 méter magas, vitorla alakú dubaii Burj Al Arab büszkélkedhetett ezzel a címmel. Azóta a szintén dubaii Rose Tower 333 méterrel a világ legmagasabb csak szállodaként funkcionáló épülete. 72 emeleten 423 szoba várja a vendégeket, emellett három étterem, fittness club, külső és belső fürdőrészleg is helyet kapott a szállodában.


 
 A világ legnagyobb szállodája

A világ legnagyobb szállodája, a Las Vegas-i Palazzo Resort Hotel & Casino, mely egybe épült a mellette helyet foglaló The Venetian szállodával, így együtt, mint komplexum, 8108 szobával rendelkeznek. Igazából nem is szálloda, hanem egy város, minden megtalálható benne, de persze ami Las Vegasban a legfontosabb a saját kaszinó 139 játékasztallal és 1400 játékgéppel. A szálloda saját Lamborghini kereskedéssel is rendelkezik, és egyéb luxusmárkák boltjaival, hogy az esetlegesen megnyert pénzt rögtön el is tudjuk költeni.



A világ legkisebb szállodája

A Kanári-szigetek egyik kis szigetén az El Hierron található a Hotel Punta Grande, mely hivatalosan a világ legkisebb szállodája. Nemcsak mérete, de elhelyezkedése alapján is különleges a vulkanikus sziklára épült hotel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése