2013. február 13., szerda

Lifestyle hotelek - az életöröm szállodái

Néhány éve jelentek meg az úgynevezett lifestyle-hotelek a turisztikai szolgáltatók kínálatában. Az elnevezés frappáns, azonban mit is jelent ez a kifejezés? Mit adnak az ilyen szállodák egy minőségi 3*, 4*. vagy 5* hotelhez képest? Múló divat, vagy értékes új irányzat ez?
Az új trend alapvetően arra a társadalmi változásra épít, amely az embereket a rohanás, a reklámzaj, a pénzhajhászás helyett a nyugalom középpontba helyezésére, a egészségtudatos életmód követésére ösztönzi. Tükrözi azt az igényt is, amely a turizmusba is egyre inkább begyűrűzik: az egyénre szabott nyaralás lehetőségét.
Egy minőségi, vagy kifejezetten luxus színvonalú szálloda adhat ugyan kényelmet és elsőrangú kiszolgálást, de a lifestyle hotelek megközelítését sokkal inkább az emberközpontúság, a testre szabott gyógyászati és kényelmi szolgáltatások és az egészséges táplálkozás jellemzi. Sokkal több ez, mint az alagsorban elhelyezett pezsgőfürdő, vagy a néhány négyzetméteres medence, esetleg egy jó vega menü, vagy kényelmes ágy - egy igazi lifestyle szálloda az utazó életszemléletéhez, életstílusához igazodva lehetővé teszi, hogy a vendégek kellemes és kikapcsolódást nyújtó környezetben töltődjenek fel lelki és fizikai értelemben egyaránt, majd energizáltan, belső nyugalommal térjenek vissza mindennapi életükbe.
Lifestyle Hotel Mátra - MátrafüredHotel Caramell - BükfürdőHotel Spirit Sárvár
A fenti szemléletnek megfelelően számos ilyen szálloda épül meg erdei, vagy hegyi környezetben, illetve gyógyfürdők mellett. Magyarországon és a világ egyéb részein is sok ilyen hotelben foglalhatunk szobát. Mire figyeljünk hát lifestyle hotelszoba foglalásakor (természetesen személyes igényeink mellett)?
- A szálloda berendezése, belső és külső környezete ne zavarja a maximális kikapcsolódásunkat.
- A hotel ötvözze a pihenés (relaxáció) és feltöltődés (energizálódás) lehetőségeit.
- A szálloda által nyújtott ellátás és étkezés tegye lehetővé a testi és lelki megtisztulást.
- A hotel minden korosztály részére kínáljon testre szabható szolgáltatásokat, ne legyenek "muszáj" programjaink.
- A szálloda a lehetőségekhez képest minden tevékenységében tükrözze a környezettudatos szemléletet.
Buddha-Bar Hotel Budapest Boscolo Hotel New York Palace BudapestContinental Hotel Budapest
Természetesen azt nem tudhatjuk, hogy évtizedek múltán milyen trendek uralják majd a turizmust, de lifestyle hotelek mindenképp jó irányba, az igényesség és testreszabhatóság, az egészség- és környezettudatosság felé viszik a szakmát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése