2013. január 29., kedd

Hallottál már a filmturizmusról?



Tudni szeretnéd, mi is az pontosan? Könnyen kitalálható, hogy az utazás és a mozi világa kapcsolódik valahogyan össze :)
Sokan éreznek ahhoz kedvet, hogy egy film megtekintése után a forgatás helyszínére is ellátogassanak. Különösen igaz ez a látványos és izgalmas helyszínekben bővelkedő mozisikerek esetében. Az utóbbi időben már utazási trendként is emlegetik a filmes helyszínek bejárását, tematikus utakat szerveznek egy-egy filmsiker köré.
Remek példa erre, hogy a Gyűrűk ura filmtrilógia hatalmas sikere után Új Zéland turisztikai forgalma is megugrott. Az ott forgatott, gyönyörű és monumentális jelenetek az ország kevéssé ismert arcát is megmutatták, a film népszerűségét pedig okosan kihasználta az ország turisztikai hivatala.
Tudtad, hogy ott forgatták az előzményének tekintető Hobbit trilógiát? Az első rész világpremierje Új Zéland fővárosában, Wellingtonban lesz november 28-án. A főváros arra a hétre felveszi a Középfölde közepe (Middle of Middle Earth) nevet. Ismerjük el, jól csinálják :)
A nyáron Budapesten is forgattak egy filmet, amely várhatóan kasszasiker lesz 2013 elején. Ez a Die Hard filmek ötödik része Bruce Willis főszereplésével. Már a forgatás ideje alatt is többször bekerült a nemzetközi sajtóba Budapest mint forgatási helyszín, de a paparazzikon kívül mást nem vonzott még a film, ahol ráadásul Moszkvaként ismerhetik meg a nézők a magyar fővárost. Így nehéz egy filmforgatás „városimázs” formáló jellegét kihasználni. De vajon eléggé „orosz” lesz Budapest a filmen? Hány épületre vagy utcára fogunk majd ráismerni a filmben?
Nézd meg a napokban megjelent előzetest, már ebben is vannak ismerős helyszínek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése