2013. március 27., szerda

A világ tetején a Swiss Halley-vel!

Azt eddig is megszokhattuk, hogy a Swiss Halley-vel beutazhatjuk az egész világot, és izgalmasabbnál izgalmasabb helyszínekre juthatunk el. Azonban a mostani alkalommal gondoltunk egy ennél is merészebbet: a Swiss Halley büszkén támogatja Erőss Zsoltot és csapatát expedíciójukon, amelynek célja, hogy meghódítsák a világ harmadik legmagasabb csúcsát, a Himalájában, közvetlenül a nepáli-indiai határon fekvő 8586 méteres Kancsendzöngát. Reményeink szerint a Swiss Halley zászlóját is eljuttatják a csúcsra!
A csapat holnap indul Budapestről, és Delhi érintésével érkeznek Nepál fővárosába, Kathmanduba. Ezután a szükséges elintéznivalók után gyalog közelítik meg az alaptábort, ahonnan a tervek szerint április 15-én vágnak neki a hegy meghódításának. Ez az időjárástól és egyéb nehézségektől függően 30-40 nap lehet, a csúcstámadást május közepére tervezik.eross-zsolt2.jpg
A Swiss Halley csapata innen itthonról is sok sikert kíván az expedíciónak, és reméljük, hogy sem az időjárás sem más nem fogja megakadályozni, hogy a 14 nyolcezres csúcs közül a 12-et is meghódítsák a magyarok. A fejleményekről igyekszünk minél gyakrabban hírt adni a Swiss Halley Facebook oldalán is, elsőként a mai sajtótájékoztatóról rakunk ki egy-két képet holnap – érdemes tehát itt is követni minket! Erőss Zsoltnak és csapatának pedig jó utat és sok szerencsét kívánunk – találkozunk júniusban a hazaérkezés után!

 http://i.imgur.com/Am9hVM8.jpg?1?4525

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése