2013. március 25., hétfő

Costa Brava-n,Barcelona környékén is találunk nagyon olcsó szállás ajánlatokat a Swiss Halley-nél

Amiben nem lehet csalódni: a Costa Brava és Barcelona

A Costa Brava nem véletlenül az egyik legnépszerűbb nyaralási helyszín Spanyolországban. A türkizkék tenger, a homokos strandok, a sziklás kis öblök és a hangulatos üdülővárosok évről évre rengeteg turistát vonzanak. Ráadásul a környék tele van izgalmas városnéző és kirándulási lehetőségekkel, így minden adott egy pihentető, de mégis mozgalmas nyaraláshoz.
Lloret de Mar mintegy 70 kilométerre, északra található Barcelonától, és a Costa Brava egyik legpörgősebb városa. Jó választás lehet a fiataloknak, mivel bőven van lehetőség aktív kikapcsolódásra, sportolásra és bulizásra is. Egykori halászfaluból egy modern üdülővárossá nőtte ki magát, rengeteg szálloda és étterem gondoskodik a nyaralók magas színvonalú kiszolgálásáról. A város tengerpartja mintegy 7 kilométer hosszú és több nagy, homokos strandot is találunk. Érdemes elmenni hajókirándulásra, a strandokon rengeteg társaság kínál hosszabb-rövidebb hajóutakat.
 Forrás: Kecskés Barbara [origo]
A Costa Brava strandjainak többségén honokos a part
Ha viszont nyugodtabb, de annál romantikusabb helyre vágyunk, akkor a Llorettől alig néhány kilométerre lévő Tossa de Mar lehet az ideális nyaralási helyszín. Egy gyönyörű kis üdülővárosról van szó, ahol legalább egy napot mindenkinek ajánlott eltölteni. Sétálgathatunk a hangulatos utcákon, fel lehet menni a dombon lévő óvárosi részbe, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre. Itt szinte kötelező beülni egy sangríára is. A strandon be lehet fizetni hajókirándulásokra vagy egyszerűen csak napozhatunk egyet a tengerparton. A tenger gyönyörű türkizkék, a part mentén pedig látványos sziklás részek vannak mindenfelé. Este szépen kivilágítják a várat, ami így nagyon romantikus látványt nyújt. Itt is sok éttermet, bárt találunk, de szupermarket is van bevásárláshoz. A spanyolok egyébként nagyon kedvesek, közvetlenek és vendégszeretőek, és ha már csak pár szót tudunk spanyolul az egyrészt jól jön nekünk, másrészt nagyon hálásak lesznek érte a helyiek.
Forrás: AFP
Tossa de Mar nagyon szép
Ami a közlekedést illeti, Lloretből és Tossa de Marból is naponta mennek menetrend szerinti buszjáratok Barcelonába, Gironába, Figueresbe és más nagyvárosokba. Barcelonába nagyjából egy óra az út, és 10 euróba kerül a jegy egy irányba. Emellett Barcelonába lehet menni vonattal is, bár ahhoz át kell menni először a közeli Blanesbe, itt lehet felszállni a vonatra. A tengerparti üdülővárosok között egyébként akár hajóval is lehet közlekedni. Ez a környék éppen amiatt is ideális nyaralási helyszín, mert 100 km-es távolságon belül rengeteg programot, városnézést lehet szervezni. Ráadásul nem is akármilyen helyszínekre.
Barcelona az a város, amelyikbe pillanatok alatt bele lehet szeretni és igazából sosem lehet megunni. Mert egyszerre gyönyörű, látványosságokban gazdag, vidám és izgalmas. Három-négy napot minimum érdemes rászánni Barcelonára, ha szeretnénk egy tartalmas ízelítőt kapni belőle. Antoni Gaudí remekműveit mindenképp vegyük be a programba. És aki teheti a Sagrada Famíliát nézze meg belülről is: már nagyon jól haladnak az építkezéssel és szinte szédítő látványt nyújt. A belépőjegy ára felnőttnek 13, diákoknak 11 euró, és bár megeshet, hogy várni kell a bejutásra, de így is megéri az élményt. Aztán a Güell Parkban hűsölhetünk egyet a pálmafák alatt és lehet gyönyörködni a kilátásban is, egyes részeiről nagyon jól rá lehet látni a városra. A Casa Batlló jellegzetessége, hogy keresve sem találunk rajta egyenes vonalat, és a Casa Milával egyetemben Barcelona legelegánsabb sugárútján, a Passeig de Gracián található.
Forrás: AFP
A Sagrada Família belülről
Aztán ott a Ramblas, a város fő sétálóutcája, érdemes oda-vissza végigmenni rajta. Indulhatunk a kikötő felől, a Kolumbusz-szobortól, ahol a Ramblas előtt még bőven el lehet időzni: benézhetünk az Akváriumba (18 euró a felnőttjegy, 13 euró a gyerekjegy, de nagyon látványos a kiállítás), lehet üldögélni a kikötőben, a hajózás szerelmeseinek pedig a Tengerészeti Múzeum keltheti fel a figyelmét. Aztán a Ramblán nem győzzük majd kapkodni a fejünket, annyi a látnivaló. Árusok, standok, kávézók, bárok mindenfelé, egy tapasra mindenképp térjünk be sétálás közben. A piacra is érdemes benézni még akkor is, ha nem szándékozunk vásárolni, mert nem mindennapi látvány. Jó hír, hogy sok árussal lehet alkudozni, viszont az értékekre fokozottan nagyon kell vigyázni a Ramblás és környékén, mert rengeteg a tolvaj, akik jól elvegyülnek a tömegben. Aztán tegyünk egy kitérőt a gótikus negyedbe is, amelyet a Ramblashoz közel találunk. Ha végig sétáltuk az 1,2 kilométer hosszú Ramblást, akkor a hatalmas Plaza de Catalunyára, Barcelona egyik főterére fogunk kilukadni. Akinek netán még vásárolni volna kedve, az nézzen itt be az El Corte Inglésbe.
Forrás: AFP
A Ramblán kötelező végigsétálni
A Montjuic megmászása szintén kihagyhatatlan, és szerencsére közel van a központhoz. Fantasztikus kilátás, gyönyörű botanikus kertek, a Spanyol Falu skanzen és az olimpiai stadion is várja a látogatókat. Gyalog, autóval, busszal és libegővel is fel lehet menni. És ha már stadion, az FC Barcelona otthona, a Camp Nou se maradjon ki, mert fantasztikus dolog, hogy körbe lehet nézni a stadiont és a múzeumot; garantáltan nem csak a Barca-szurkolóknak fog tetszeni. Nem túl olcsó mondjuk a túra: a felnőttjegy 22 euró, a diákjegy 16,50 euró, de nem rég alaposan felújították a stadiont belülről, így nagyon szép az egész.
Forrás: Kecskés Barbara [origo]
A Güell Park
Aztán említhetnénk a Tibidabo hegyet is, az állatkertet a Parc de la Ciutadellával, a Plaza d'Espanyát, a Picasso múzeumot, a strandot és megannyi más látnivalót. Metróval szinte bárhová el lehet jutni kényelmesen, ajánlott egy- vagy többnapos jegyet venni az utazáshoz. Aki pedig sok múzeumot szeretne megnézni, annak érdemes kiváltani a Barcelona Kártyát, ami az ingyenes utazás mellett kedvezményes belépést biztosít rengeteg múzeumba. Aztán egyik este vegyük be a programba a mágikus szökőkutat is: ez a város egyik kedvenc látványossága, mivel esténkén színes fényekben pompázik és zenére táncol benne a víz. A Plaza d'Espanyával szemben találjuk, és a főszezonban csütörtöktől vasárnapig este 9 és 11 között félóránként van zenés showműsor, méghozzá ingyen. Méltó lezárása lehet egy barcelonai kirándulásnak.
Forrás: AFP
A mágikus szökőkút
Alig több, mint egy órányi buszozásra van a katalán fővárostól Girona, ami személyes kedvencem: egy varázslatos hangulatú kisvárosról van szó. Átszeli az Onyar folyó, és az óváros színes házai a part mentén igazi jellegzetességnek számítanak. Érdemes keresztül-kasul bejárni a szűk, kacskaringós, macskaköves utcákat, mert nagyon szép és elegáns Girona, ráadásul egy igazi középkori időutazásban lehet itt részünk. A város fő nevezetessége a gyönyörű katedrálisa, amelyhez egy barokk lépcsősor vezet felfelé. Aztán sétálhatunk a zsidó negyedben, meg lehet nézni egy ma már nem működő arab fürdőt, ami még a 12. században épült. Illetve végig lehet menni az óváros körül húzódó városfal egyrészén, ami egyrészt hangulatos, másrészt klassz rálátás nyílik a városra. Persze Girona alaposan felkészült a turistákra, így rengeteg éttermet, kávézót találhatunk az óvárosi részen is.
Forrás: AFP
Girona
Szintén ideális kirándulóhely a környéken Figueres, amely elsősorban a Salvador Dalí múzeumról híres. Kiváló délutáni program a múzeum meglátogatása, akkor is ajánlott megnézni, ha nem feltétlenül kedveljük Dalí munkásságát. A múzeumban nem lehet unatkozni, már kívülről is igencsak furcsa benyomást kelt, belülről pedig főleg: Dalí korai időszakától kezdődően egészen a halála előtti utolsó pillanatokban alkotott szürrealista festményei, szobrai és tárgyai is ki vannak állítva. A felnőttjegy 12 euróba, a gyerek és a nyugdíjas 9 euróba kerül.
Forrás: Kecskés Barbara [origo]
A montserrati kolostor
Ha Barcelona környékén járunk, akkor Montserratba is érdemes ellátogatni, és megnézni a hegy tetején található bencés kolostort. Egészen különleges kisugárzása van a helynek, nagyon jó a levegő és csodálatos a kilátás. Bátran össze lehet kötni a kolostor megtekintését egy jókora kirándulással vagy hegymászással. Egyébként autóval, busszal vagy libegővel is fel lehet jutni a hegyre, amelyet furcsábbnál furcsább alakú sziklák alkotnak. A kolostor is gyönyörű, körbe lehet járni, és meg lehet hallgatni a világhíres fiúkórusának előadását is. Ne felejtsük el megérinteni a Fekete Madonna szobrát, mert a legendák szerint szerencsét hoz és beteljesíti egy kívánságunkat is. Barcelona felől vonattal is lehet jönni, autóval pedig Martorellnél kell lehajtani az autópályáról.
Forrás: Kecskés Barbara [origo]
Mesés a kilátás a Montserrat tetejéről



4 éjszakára / 2 személyre
Érkezés: 20.06.2013
Kijelentkezés: 24.03.2013
230 hotel,920 szállásajánlatából lehet válogatni



 
http://kephost.hu/image-3957_515004B9.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése