2013. március 29., péntek

Mi jut eszedbe a húsvétról?

Ha húsvét, akkor: hímes tojás, kovácsolt tojás, főtt tojás, csokitojás, csokinyuszi, csokicsibe, bárányok, nárcisz, tulipán, tavaszi virágok… Nem igaz? :-) Nézd meg ötleteinket, mi hogyan látjuk a húsvétot! ;-) KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!
 
 Vadássz a hatalmas tojásokra! Több mint 100 óriási hímes tojást rejtenek el a londoni Covent Garden utcáin. A tojásokat különböző designerek, művészek és hírességek díszítették kifejezetten erre az eseményre. A Lindt által rendezett akció fő célja, hogy ezáltal pénzt gyűjtsenek gyermekek számára, ugyanakkor ideális családi program a húsvéti időszakra.
 
 
 A húsvét elképzelhetetlen édességek, és legfőképp a rengeteg csokifigura nélkül!
Belgiumban a méltán híres „belga csoki” hazájában igazán dúskálhatsz a különlegességekben. Az egyik legkedveltebb csoki-állomás Brugge városa. Macskaköves utcácskák, hagyományos flamand házak és középköri katedrális… Ez azonban nem minden, Brugge-ben 49 csokiüzlet árulja fenséges csokoládéját! Sőt a városnak saját csokimúzeuma is van!
 
 
 Ha a név kötelez…
A Polinéziában található sziget nevét onnan kapta, hogy egy holland tengerész, Jakob Roggeveen 1722-ben húsvét vasárnapján fedezte fel. A Húsvét-sziget a „moai”-nak nevezett hatalmas kőszobrairól híres, melyeket a mai napig rejtély övezi, hogy miként állíthatták fel őket.
Fedezd fel Te is húsvétkor a különleges szigetet!
 
 Ha tulipán, akkor nem is kérdés, hova kell menni!
Láttál már több mint 7 millió tulipánt, nárciszt és jácintot egyszerre virágozni? A holland Keukenhof Park a világ egyik leggyönyörűbb tavaszi kertje, ahol a több mint 32 hektáron elterülő virágok mellett 30 lenyűgöző virágshow, 7 gyönyörű kert és 100 csodás műalkotás vár Rád! Sőt, a holland Keukenhof Park már több mint 60 éve szolgál a legszebb fényképek hátteréül.
 
 
 A legenda szerint III. Sándor orosz cár szerette volna valami különleges ajándékkal meglepni feleségét húsvét alkalmából. A neves ékszerész, Peter Carl Fabergé segítségét kérte, aki egy különleges, míves ékszertojást készített… Az első Fabergé-tojás elsöprő sikert aratott, aminek köszönhetően a derék aranyműves több mint harminc éven át készítette a különleges, cári tojásokat.
Most a Houstoni Természettudományi Múzeumban tudsz megtekinteni néhány eredeti Fabergé tojást.
 
 
 A Schönbrunni Kastély az egyik lehető legromantikusabb helyszín egy húsvéti vásár számára!
A barokk kastély előtt szerte Ausztriából több mint 60 kiállító portékáit, és rengeteg ajándékötletet találhatsz. Kézzel készített ékszerek, hímes tojások, fafaragások, asztali díszek, üvegműves termékek, kerámiák varázsolják el az idelátogatót. Ha a nagy vásárlás közben elfáradnál, pihenésképpen fogyassz el egy “kaiserschmarrn”-t, vagy igyál egy rumpuncsot ;-)
 
 
 Keresd a tojásokat a koppenhágai SAS Hotelben!
Arne Jacobson 1958-ban tervezte az “egg chair”-t a koppenhágai SAS Hotel számára. A szék egy technológiai innovációnak számított , egyedülálló íves formájával és gyártási eljárásának köszönhetően. Ha csak belépsz az épületbe, már a hallban rögtön láthatod a sok tojás-széket :-)
 
 
 Írország híres a rengeteg bárányáról. Ha szerencsénk van, akkor nem állja el utunkat egyetlen birkacsorda sem, és akadálytalanul eljuthatunk célunkhoz, hogy gyönyörködhessünk a fűben legelő bárányokban, mögötte pedig Rock of Cashel kastélyában.
Még borús időben is gyönyörű, akár csak egy festményen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése